joi, 29 noiembrie 2012

Machiajul de zi


Voi scrie astazi despre machiajul de zi, sau mai bine zis de fiecare zi. Nu stiu daca voi ati patit-o dar mi-e mi se intampla des sa ma trezesc dimineata fara mare chef de viata, cu parul ciufulit si cu o fata care ma sperie. In general diminetile de genul acestea sunt tocmai acelea in care ma grabesc si prin urmare nu am timp prea mult pentru coafura si machiaj.

In situatii de genu trec prin 3 etape :
Machiajul tau de zi in doar 3 minute!

Etapa 1: ma panichez
Etapa 2: pun de-o parte telefonul si incerc sa nu ma mai gandesc la timpul scurt
Etapa 3: in mod miraculos m-am schimbat complet si pot iesi din casa

In cele ce urmeaza va voi spune cum reusesc sa trec de la etapa 1 la etapa 3, adica despre acel machiaj fara de care nu iesim din casa, de baza, simplu dar de mare efect.



Am sa va descriu machiajul pe care eu reusesc sa il fac in 3 minute:

marți, 6 noiembrie 2012

Despre ten si capriciile sale

Astazi m-am hotarat sa scriu despre ten, mai exact despre ce inseamna o curatare corecta a tenului. Avand in vedere discutia aprinsa pe care am purtat-o cu fetele mele si faptul ca schimbarea de temperatura se reflecta si asupra tenului, vreau sa va povestesc si voua, cu atat mai mult cu cat am si un produs bun de laudat :D.

De ce e important sa ne curam tenul?


Din pacate simpla demachiere nu este suficienta. Produsele special create pentru indepartarea machiajului sunt foarte bune, insa doar  pentru machiaj. Acestea de cele mai multe ori lasa tenul foarte uscat si mai mereu raman anumite impuritati care ne scapa. Colac peste pupaza, combinatie de spun+apa nu e buna nici ea. Medicii ne avertizeaza ca trebuie sa evitam sapunurile cu Ph ridicat, care nu doar ca usuca piele dar favorizeaza aparitia ridurilor.

Curatarea tenului este obligatorie seara
Ei dar vine seara , dupa o zi grea, intr-un oras mare si poluat, tenul nostru gheme de cat de incarcat e. El are nevoie sa fie spalat si ingrijit. Praful si impuritatile din atmosfera ajung pe fata noastra iar acestea trebuie date jos, altfel porii vor fi blocati iar glandele sebacee isi vor  intensifica activitatea ca forma de aparare impotriva toxinelor. Dimineata daca va treziti cu pielea lucioasa, aceasta se datoreaza in principal unei curatari insuficiente a tenului.

Apa tonica, masca sau gel de curatare?


Deci a venit seara, a fost o zi lunga, machiajul aproape ca a disparut. Ne spalam pe fata, ne demachiam si ne indraptam mana spre ... ? Aici a devenit foaret interesanta discutia cu prietenele mele. Am fost un